Schilderen kan nu ook in virtual reality dankzij Painting VR

Schilderen in virtual reality is nu wel heel makkelijk

Gent, 8 April 8 2022 - Oisoi Studio kondigt met groot enthousiasme aan dat Painting VR op 14 april beschikbaar zal zijn op Meta Quest en Steam voor €19,99 EUR.

Over Painting VR

Painting VR plaatst je in een kunstenaarsatelier met een onbeperkte voorraad verf die zo levensecht voelt dat je bijna vergeet dat je in een virtuele wereld bent. Kies het formaat van je favoriete doek, maak een keuze uit een brede selectie penselen en gereedschappen, dompel je borstel in de verf en begin met creëren. Zo gemakkelijk is het!

Painting VR is eenvoudig te begrijpen en gericht op alle leeftijden. Experimenteer en voel de voldoening van het aanbrengen van verse verf op een doek. Leer jezelf de basis van kleuren, het schilderproces en krijg de kunst van compositie gestaag onder de knie.

Verscherp je vaardigheden door te experimenteren met de gereedschappen en technieken die je tot je beschikking hebt, en maak deel uit van een nieuwe golf digitale kunstenaars. Wanneer je klaar bent, kan je je werk delen met de Painting VR community, of zelfs met de wereld! En dat alles zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het opruimen van de achtergelaten knoeiboel! ​

Kenmerken

  • Vertrouwd, maar toch nieuw - Painting VR is de volgende evolutie van schilderen; creëer verbluffende kunst door eeuwenoude technieken te combineren met de nieuwste technologische ontwikkelingen. Er is misschien geen "ongedaan maken" in het echte leven, maar die is er wel in Painting VR!
  • Een ontspannende ervaring - Door een combinatie van aangename beelden, audio & tastbare effecten worden digitale kunstenaars ondergedompeld in een ontspannende en bevredigende creatieve ervaring.
  • Een ruime keuze aan kwasten & gereedschappen - Een spuitbus, kwasten, verfrollers, markers, en zelfs een aanpasbare boormachine met een kwastmagneet? We hebben het allemaal!
  • Kies of meng verfkleuren - Dompel je penseel in de verfemmer naar keuze, of meng kleuren om het gewenste effect te krijgen. Je kunt zelfs de colour picker functie gebruiken om de exacte kleur die je nodig hebt te selecteren uit je canvas, mengpalet of referentiebeelden.
  • Ingebouwde Webbrowser - Luister naar je favoriete muziek, bekijk online tutorials of doe inspiratie op door (willekeurige) woorden in te voeren in de zoekmachine voor afbeeldingen.
  • Maak de studio helemaal naar je zin - Zoek de studio-opstelling die het beste bij je past en bewaar die voor toekomstige bezoeken. Hang je favoriete kunst aan de muur en geef je werkplek een persoonlijk tintje. ​

Wat hebben onze eerste gebruikers te zeggen

Painting VR is een zeer goed ontworpen app die de meest realistische schilder-ervaring in VR biedt die ik ken. De penselen werken op zo'n verrassende manier met het doek, dat het lijkt alsof je met echte penselen schildert..
(vertaald uit engels - Meta Quest User Review)
Je hoeft geen schilder of kunstenaar te zijn om te genieten van de ervaring in een kunstatelier, experimenteer met meerdere doeken en penselen terwijl je een oneindige voorraad verf gebruikt zonder ooit rommel te moeten opruimen.
(vertaald uit engels - Meta Quest User Review)

Algemene info

Geplande lanceerdatum: Donderdag 14 April, 2022 om 19:00 CEST

Prijs: €19.99 EUR

Ondersteunde platformen: 
Quest 1 & 2 (Meta Quest Store)
Valve Index, HTC Vive, Oculus Rift, Windows Mixed Reality (Steam Store)

Meta Quest Store: https://oculus.com/experiences/quest/3106117596158066

Steam Store: https://store.steampowered.com/app/1905940/Painting_VR/

Game Mode: Single-player, multiplayer wordt later toegevoegd

Taal: Engels

 

Voor meer informatie & afbeeldingen voor Paiting VR, bezoek https://paintingvr.xyz, of volg Painting VR op Twitter, TikTok, of Facebook, of wordt lid van onze Discord community.

Heb je afbeeldingen of andere assets nodig voor jouw video of artikel? Check dan zeker onze Media Room!


Over Oisoi Studio

Oisoi Studio is een Gentse studio die werd in 2018 door Wim Reygaert. Al snel kwam Xander Clerckx erbij als hoofd developer. Na het werken aan VR-trainingservaringen voor de luchtvaartindustrie en verschillende interactieve installaties voor kunstenaars, is Painting VR hun eerste eigen IP. Ze hadden een succesvolle Kickstarter-campagne voor de game, breidden het team uit en bouwden een community op van meer dan 20.000 vroege gebruikers.

Als je graag een interview wil met de developers, laat het ons dan zeker weten: Ahoy@piratepr.com

PS: Heb je zelf geen VR headset? Dan regelen we graag een studio-bezoek!

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.